Mobilbarát Webtervezés

Az elmúlt években az internetet támogató mobiltelefonok és táblagépek száma meredeken nőtt. A mobileszközök ma már az internetes forgalom több mint felét teszik ki, ezért létfontosságú, hogy bármely webhely mobilbarát legyen.

Az úgynevezett adaptív dizájnt azért fejlesztették ki, hogy a weboldalakat elérhetőbbé tegyék a mozgásban lévő felhasználók számára.

A reszponzív webdesign átméretezi és optimalizálja a tartalom elrendezését a megtekintett eszköz képernyőméretétől függően, legyen az asztali számítógép, táblagép vagy mobil.

A reszponzív kialakítással előfordulhat, hogy egyes elemeket ki kell igazítani. Ez különösen a betűméretekre és a térközre vonatkozik. Ezenkívül az egyes tartalmak a teljesítmény érdekében deaktiválhatók a mobil eszközök számára. Ezek általában a nagy képek és videók.

Az összes általam készített webhely mobilbarát, a legújabb adaptív webtervezési technikákat alkalmazva. A reszponzív weboldal biztosítja, hogy minden látogatónak a legjobb felhasználói élményt nyújtsa a használt eszköztől függetlenül.

Ennek lényege, hogy a honlapon található képek, szövegdobozok mérete és elrendezése a honlapot látogató eszközének képernyőméretéhez igazodik. Legyen szó akár full HD monitorról, akár mobiltelefonról, a responsive webdesignnal készült weboldal minden eszközön a legmegfelelőbb méretben és elrendezésben jelenik meg.

Igényeidnek megfelelően számos funkció közül választhatsz, amelyet beépíthetek a weboldaladba.

Honnan
tudhatod,
hogy egy adott
weboldal
reszponzív
?

Honnan tudhatod,
hogy egy adott
weboldal reszponzív?

Kétféle módon lehet ezt tesztelni. Az első lehetőség a böngésző horizontális méretezése, azaz a sarkánál fogva kezd el csökkenteni az ablak méretét!

Ha a méretezés alatt a betűk, képek mérete, illetve az oldal elrendezése folyamatosan változik, akkor „érzékeny” weboldallal van dolga.

A második lehetőség tesztelésre a http://ami.responsivedesign.is/ vagy a http://www.responsinator.com/ található, ahol az URL-t, azaz a weboldal címét begépelve lehet megnézni, hogy különböző eszközökön: mobilon (iPhone, HTC, BlackBerry, …), tableten (iPad, Galaxy Tab, Sony Tablet, …), vagy asztali gépen hogyan jelenik meg az adott weboldal.

Amennyiben szeretnéd, hogy a weboldalad minden eszközön optimális megjelenítést nyújtson, keressél fel e-mail-ben, írj üzenetet, vagy hívj mobilon! Segítek abban, hogy a Te weboldalad is naprakész legyen!

A reszponzív webdesign előnyei

Javítja a felhasználói élményt

A mai modern világban a felhasználói élmény javítása alapvetően a mobil valósághoz való alkalmazkodásról szól. Ma már az emberek többsége tableten és okostelefonon keresztül fér hozzá az internethez - igaz, nem kizárólag.

A céged vagy online vállalkozásod számára kiemelten fontos tehát az egységes márkaarculat és az egységes felhasználói élmény megteremtése minden lehetséges platformon. Erre a reszponzív webdesign (RWD) a legjobb és leghatékonyabb megoldás, hiszen egy jó reszponzív weboldal több felületet is kiszolgál (mobil, tablet, desktop).

Növeli az ügyfelek, ezáltal az értékesítés arányát

Az okostelefonok arányának növekedése az internethasználatban a mobil kereskedelem erősségében is megmutatkozik. Az emberek egyre magabiztosabban vásárolnak mobilon keresztül, és ez a növekedés azoknak a vállalkozásoknak, vállalatoknak kedvez, amelyek reagálóképes és könnyen navigálható webhelyekkel rendelkeznek.

Ezért fontos, hogy vállakozásod is rendelkezzen könnyen navigálható reszponzív weboldallal, mert azzal a látogatóid mobil környezetben is potenciális ügyfelekké válhatnak.

Fokozza az eredményeket a közösségi hálózatokon

Az okostelefonon és tableten keresztül egyre növekvő forgalom a közösségi hálózatokon még fontosabbá teszi, hogy legyen egy olyan weboldalad, amely alkalmazkodik ezekhez a felületekhez is. Ezáltal egy reszponzív weboldal számos megosztást eredményezhet a közösségi hálózatokon, amely ismertebbé és látogatottabbá teheti weboldaladat és azon keresztül vállakozásodat. Több megosztással, több potenciális ügyfél juthat el weboldaladhoz.

Ingyenesen és kötelezettség nélkül tanácsot adok Neked.

Örömmel válaszolok előre, szolgáltatásaimmal kapcsolatos kérdéseidre.

Lépj velem kapcsolatba!