Logo Design

Mit értünk Arculattervezésen?

Mindent, ami ahhoz kell, hogy leendő ügyfeleid első benyomása a lehető legjobb legyen a vállalkozásodról. Az arculattervezés létfontosságú a vállalkozásod marketing kommunikációjában. Céged arculatának egyértelműnek és célorientáltnak kell lennie, hogy kiemeljen a konkurencia közül.

Ezért fontos tehát számodra a mindent átfogó céges arculat megtervezése, az online és offline hordozókon való egységes és letisztult megjelenés, mellyel nap- mint nap találkoznak majd az emberek. Nagyon fontos, hogy arculatodat látva az emberek megjegyezzék és pozitív érzéseket, valamint bizalmat keltsen bennük.

Ha az arculati elemek egységesek minden felületen, akkor a vevő könnyen beazonosíthatja a cégedet, hogy a már jól ismert márkával van dolga. Az arculat képezi a céged hírnevének alapját.

Az arculat online hordozói

 • Weboldal
 • Elektronikus hírlevél
 • Reklámbanner
 • Facebook, Twitter, Instagram, és a további közösségi médiák

Az arculat offline hordozói

 • Mappa, névjegy, levélpapír, csomagolás, címkézett ajándék kellékek
 • Irodák, kirakatok, üzletek, showroom,
 • Járművek szabad felületei, munkaruhák
 • Szóróanyagok, reklámtáblák, újságok

Az arculattervezés részei

Logótervezés

A logó az arculat legfontosabb vizuális képviselője. Az a kép, amelyet az ügyfeleid felismernek, képesek felidézni és visszaemlékezni rá. Elhelyezheted a levélpapíron, a céges autón, boltod, üzleted homlokzatán, stb. A logó olyan, mint az aláírásod, ezért fontos annak körültekintő megválasztása.

Névjegykártyák tervezése

Az ügyfeleid sokszor a névjegykártyádon keresztül kerülnek kapcsolatba a vállakozásoddal. A névjegy színe, szövege és textúrája fontos vizuális elemek, mert összességében ez a céged vizuális bemutatása. Egy jó névjegykártyának összhangban kell lennie a céged arculatáva.

Offline és online arculati elemek

A logó létrehozása után megtervezzük a logót bemutató és tartalmazó nyomtatott arculati elemeket, mint a levélpapír, a boríték, a szórólapok, poszterek, stb. Az arculati elemeknek tervezésében nem csak az a fontos, hogy jól nézzen ki, hanem hogy felkeltse az emberek figyelmét, legyen emlékezetes és ne landoljon a kukában.

Weboldal arculati elemek tervezése

A látogatók a weboldaladat látják meg először és nagyjából 6-8 másodperces szkennelő olvasás után eldöntik, hogy maradnak a weboldaladon, vagy tovább mennek egy konkurens weboldalra. A látogatót egy profin felépített weblappal könnyen, rövid úton tudjuk a cél felé terelni, ami lehet egy kapcsolatfelvétel, online vásárlás vagy ajánlatkérés.

Egyedi Logótervezés

A logótervezés a céged sikerének szempontjából különösen fontos, mivel a logó a vállalkozásod egyedi, jól felismerhető, azonosításra szolgáló jelképe, aminek elsődleges célja, a megkülönböztetés, az egyedi jelölés. Az ügyfeleid ezt használják a céged, vagy vállalkozásod azonosítására. Ezért vállalkozásodnak modern, egyedi és hasznos logóra van szüksége.

Gondold át, hogy hol fogod használni és olyan logót válassz, amely mindenhol jól mutat, mert legtöbb esetben az első benyomás számít. Fontos, hogy a logó stílusa, színei megfeleljenek a választott célközönség által igényeltnek. Legyen egyszerű, jól felismerhető és könnyen megjegyezhető. A logó az arculat alapja, mindenkinek szüksége van rá.

Logo Design

Pénzt és fáradságot takarít meg
szolgáltatásaimmal.

Milyen a jó logó?

 • egyszerű
 • könnyen felismerhető
 • letisztult
 • átlátható és érthető
 • jól azonosítható
 • kis és nagy méretben is jól mutat
 • fekete-fehérben, világos és sötét alapon is megállja a helyét
 • a színek harmonizálnak egymással

- A logótervezés lépései -

Megbeszélés, igényfelmérés,
színek, betűtípusok kiválasztása

Részletes megbeszélés során tisztázzuk a cég irányelveit, szolgáltatásait, valamint annak minőségét. Ha volt már meglévő arculat, átnézzük, hogy mely elemeket, motívumokat használhatjuk belőle, vagy helyezzük teljesen új alapokra a logót. Meg kell találnunk a vállalkozásodhoz legjobban illő stílust, hogy milyen színek, milyen betűtípus és szöveg jelenjen meg a logódban. Ezután elkészítem vállalkozásod logójának költségbecslését.

Logótervek, vázlatok készítése,
módosítása és finomítása

A következő lépésben el kell dönteni, hogy a logó milyen formában jelenjen meg. Szimplán szöveges, vagy csak grafikai elemet tertalmazzon, esetleg mindkettő szerepeljen logóban. A tervezés folyamán több vázlatot, tervet készítek, hogy ki tudd választani a vállalkozásod számára legmegfelelőbb változatot. Ha ez megtörtént addig változtatunk, finomítunk rajta, amíg teljesen meg nem leszel elégedve az új logóval.

Logó véglegesítése,
átadása vektoros formátumban

Az elkészült logótervet újra egyeztetjük, majd ezt követően elvégzem rajta az ekkor felmerülő változtatásokat. Ha a logó mindenben megfelel az elképzeléseidnek, akkor véglegesítem és különböző formátumokat készítek belőle, hogy a további grafikai tervezésekre is jó minőségben legyen lehetőség. Ezt követően digitális formában megkapod tőlem a céged logóját az összes szükséges fájlformátumban (bittérképes és vektoros fájlok webre és nyomtatásra).

Dolgozzunk együtt!

"Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!"

Lépj velem kapcsolatba!